مهم ترین استان های خرما خیز ایران

خرما دارای ارقام بسیار متعددی می باشد که بصورت متوسط در بیش از بیست استان کشور ایران کشت می شود. کشت و برداشت خرما در استان های گرمسیری کشور ایران بیشتر صورت می گیرد که دلالت بر رشد این محصول در شرایط اقلیمی گرم دارد. استان های جنوبی کشور ایران با داشتن آب و هوایی گرم همواره تولید کنندگان رقم های متعدد خرما هستند.

استان های تولید کننده خرما جنوب کشور

خرمای ایران با داشتن تنوع زیاد و نمونه های مختلف، هر کدام واقع در استان های مختلف تولید می شوند. بصورت مختصر در ذیل به مهمترین استان های تولید کننده خرما در ایران اشاره خواهیم کرد.

استان فارس:

استان فارس انواع خرما را تولید می کند سطح زیر کشت حدود ۲۸ هزار هکتار و میزان تولید حدود ۱۷۰ هزارتن می‌باشد. خرما های تولید این استان پیارم، کبکاب، زهدی، شاهانی و خاصویی است.

استان بوشهر :

سطح زیر کشت این استان حدود ۳۴ هزار هکتار و میزان تولید حدود ۱۶۰ هزار تن می‌باشد. خرما های کباب و زاهدی مهم ترین تولیدات این استان هستند.

استان هرمزگان:

این استان تولید کننده بهترین نمونه از خرمای پیارم جهان است که اغلب محصولات این مرکز به خارج از کشور صادر می گردد. سطح زیر کشت هرمزگان حدود ۳۳ هزار هکتار و میزان تولید ۱۴۰ هزار تن می‌باشد. خرما های تولیدی این استان پیارم، شاهانی، مجول، زاهدی، خاصوییو کبکاب می‌باشد.

استان سیستان و بلوچستان:

سطح زیر کشت این استان حدود ۵۵ هزار هکتار و میزان تولید حدود ۲۲۷ هزار تن می‌باشد. خرمای مضافتی و ربی تولیدات این استان می‌باشد.

استان خوزستان:

سطح زیر کشت این استان حدود ۴۰ هزار هکتار و میزان تولید حدود ۱۶۵ هزار تن می‌باشد. محصولات تولیدی این استان  کبکاب ، زاهدی ، سایر ، خاصویی است

استان کرمان:

استان کرمان انواع خرما را تولید می کند سطح زیر کشت حدود ۲۸ هزار هکتار و میزان تولید حدود ۱۵۵ هزارتن می‌باشد. خرما های مهم این استان مضافتی ، شاهانی، کلوته ، ربی ، زاهدی و… میباشد. با توجه به کیفیت و تنوع و حجم تولیدات خرما در ایران میتوانید برای خرید و تهیه این محصولات با ما در ارتباط باشید

Submit Your Comment